Spela bas
Musiker

Spela bas

Det innebär sina egna specifika utmaningar oavsett vilket instrument man spelar i en rockgrupp. Med det sagt skulle jag ändå vilja hävda att utmaningarna det innebär att spela elbas är speciella på ett alldeles unikt sätt. Jag har tidigare i den här bloggen skrivit om hur många möjligheter det numera finns att på egen hand lära sig spela ett instrument om man använder sig av lektioner på Youtube. För att bli riktigt bra på att spela elbas krävs det dock att du förr eller senare vågar dig ut och spelar i sällskap med andra.

En elbas vore kanske inte den perfekta doppresenten, men varför inte? Men om du är ute efter en doppresent som du vet kommer funka kan du vända dig till Partytajm.se. De har en hel produktkategori bestående av hundratals prylar som passar perfekt att ge bort som dopgåva. De är dessutom sorterade i olika underkategorier så det blir ännu enklare att hitta den perfekta doppresenten.

Den specifika utmaningen med att spela bas hänger förstås ihop med dess unika musikaliska roll. Inom rock, pop, jazz och så vidare fungerar basen som limmet mellan trummorna och resten av bandet. Basen spelar med andra ord både en melodisk och en rytmisk roll. De bästa basisterna förmår hitta en perfekt balans mellan att förankra musiken och samtidigt förhöja de melodiska kvaliteterna. Det är en utmaning om något!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *