Hur man blir en skicklig musiker
Musiker

Hur man blir en skicklig musiker

Många yrken i vårt samhälle innebär en trygg framtid och trygga arbetsförhållanden. Den som utbildar sig till exempelvis sjuksköterska kan också vara säker på att kunna jobba som det i framtiden, och därmed ha ett stabilt jobb med fast lön. Andra innebär en betydligt osäkrare arbetssituation, så som för den som jobbar som musiker på frilans. För att förhoppningsvis få en så bra framtid som möjligt finns det flera saker att tänka på för att kunna utvecklas till en mycket begåvad och flink instrumentalist eller sångare.

Öva mycket

Öva är det absolut viktigaste man kan göra för att bli bra på sitt instrument. Ju mer man övar, desto mer vänjer sig musklerna vid att utföra de rörelser som behövs. Det är dock viktigt att minnas att ostrukturerad övning inte gör en särskilt mycket bättre. Med hjälp av olika praktiska hjälpmedel från eStore kan man skapa en större struktur i sin övning. Man bör öva planerat och medvetet, eftersom kopplingen mellan hjärnan och ens muskler är nästintill den viktigaste faktorn att behärska.

Variera dig

En musiker behöver vara mångsidig och behärska mängder av situationer, stycken och musikstilar. Därför behöver man under sin musikaliska utveckling ställas in för en stor mängd varierande situationer. Man ska ta lektioner för flera lärare med olika musikaliska uttryck, och spela i många sorters ensembler för att få vana av att hantera många sorters sammanhang.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *