Lär dig spela på YouTube
Spela ett instrument

Lär dig spela på YouTube

Idag kan du lära dig spela ett instrument på Youtube. Oavsett vilket instrument du drömmer om att spela, så har troligtvis en musiker redan skapat en kanal där du kan lära dig att spela det musikinstrument från grunden.

YouTube

Idag är det många musiker som får en del av sin inkomst via YouTube. YouTube har också hjälpt många musiker att kunna leva på sin musik. Kanske inte som stora stjärnor som har spelningar på de största arenorna, men som hjälplärare för vanliga människor jorden runt. Om du drömmer om att spela piano, saxofon eller klarinett kan du söka efter tutorials på YouTube och lära dig hur du ska spela från första tonen. Du kan välja mellan att lära dig hur du spelar ett särskilt musikinstrumentet, men också hur du spelar en särskild låt.

Räcker YouTube?

Om du verkligen vill lära dig att mästra ett instrumentet bör du ta riktiga musiklektioner. Men YouTube är ett billigt alternativ som också ger dig möjlighet att lära dig ett instrument oavsett var du bor. På de flesta ställen i Sverige kan du lära dig att spela piano eller gitarr, men det kan vara svårare att hitta en lärare för cello eller harpa på mindre ställen som Arvidsjaur eller Åmål. Då är YouTube ett gott alternativ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *