Starta en musikfestival
Musik

Starta en musikfestival

En musikfestival kan ge inkomst, lyfta en särskild musiksmak eller en ort. Om du gillar musik och vill lyfta din byggd kan du satsa på att starta en musikfestival – mycket arbete, men också stor belöning.

Musikfestivaler – ett företag

Sommartid arrangeras det musikfestivaler över hela Sverige – vissa stora med tusentals besökare, andra pågår under en dag och arrangörerna är lyckliga om det kommer 500 personer. Många

 

festivaler sker också i anslutning till andra sammanhang som en marknad, kulturvecka eller hembyggsdagar. För att starta en musikfestival bör du, eller någon som du arrangerar festivalen med, vara företagare – entreprenören som ser möjligheter där andra ser svårigheter. Det behövs mycket drivs för att ro eventet i hamn. Tänk också på att en musikfestival är ett företag, d.v.s. det är skatteskyldigt och du måste ha koll på ekonomin – särskilt om du samarbetar med en kommun eller andra företag.

Musiken

Självklart är det musiken som står i centrum. Om målet är att lyfta en mindre ort bör ni ha några kända band som spelar eller lokala band som spelar kända låtar – det måste finnas en anledning för vanligt folk att komma. Om det däremot är en jazzfestival, behöver ni annonsera över hela landet, så att jazzintresserade utifrån också kan komma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *