Köpa ditt första musikinstrument
Spela ett instrument

Köpa ditt första musikinstrument

Du har äntligen beslutar dig för att fullfölja din dröm att lära dig spela ett musikinstrument. Vad ska du tänka på när du ska köpa ditt första musikinstrument?

Musikinstrument kostar

Ett musikinstrument är en investering, både i ditt eget liv, men också ekonomiskt. Kostnaden för ett nytt instrument är ofta den största orsaken till att många aldrig börjar att spela. Om du skulle vilja spela saxofon kan det kännas som en stor utgift att köpa en ”billig” saxofon för 7 000 kronor – särskilt om du inte ens är säker på om du kommer att vilja spela. Men ett bra sätt att inte vilja spela är att använda ett dåligt musikinstrument.

Andra alternativ

Om du inte har råd att köpa ett nytt instrument kan du se efter om det finns någon i din omgivning som faktiskt har just ditt dröminstrument liggande någonstans. Det är inte ovanligt att folk har gitarrer eller pianon som inte används. Ett musikinstrument är inte heller en färskvara, vilket innebär att din pappas gitarr som han köpte för 20 år sedan faktiskt kan vara bättre än vissa nya gitarrer. Ett annat sätt att få tag i instrument är genom att hyra ett instrument. Om du bor i en större stad som Malmö eller Göteborg är det ofta möjligt att hitta musikinstrument att hyra. Att hyra ett musikinstrument är ur långsiktig ekonomisk synvinkel inte det bästa, men du får en låg månadskostnad och det ger dig en möjlighet att testa instrumentet. Om du drömmer om att spela kontrabas kan det vara klokare att hyra en kontrabas för 300 kr månaden och pröva det.

Ett tredje alternativ är att köpa begagnat. Eftersom musikinstrument inte är en färskvara kan du hitta bra instrument på begagnatmarknaden. Om du ska köpa begagnat, bör du dock be någon kunnigare om hjälp så att du verkligen lägger rätt pengar på rätt instrument.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *