Starta en musikblogg till ditt band
Musik

Starta en musikblogg till ditt band

Om du har ett band behöver du göra marknadsföring för att få fler spelningar. Ett billigt sätt är att starta en blogg om ditt band.

Varför en blogg?

Varför ska du starta en blogg till bandet? Är det inte bättre att ha en Youtube-kanal och finnas på Twitter och kanske Facebook? Blogg kan kännas lite 2015, så att säga. Men bloggar är lika aktuella idag som för fem år sedan. En blogg är egentligen bara en hemsida som du regelbundet uppdaterar. För att nå ut med din musik bör du naturligtvis ha en genomtänkt Youtubekanal, ett Twitterkonto och finnas på Facebook. Men genom att ha en blogg får du ännu en plattform – och en plattform där du kan fördjupa dig.

Ju fler plattformar, desto fler besökare

Olika plattformar når olika personer. Om du försöker skriva långa ”artiklar” på Twitter finns det en risk att du inte når så många, då Twitter inte passar för långa texter. Detsamma gäller Facebook: Facebook är ett bra ställe att skapa relationer och komma med nyheter, och en och annan artikel, men alla har inte Facebook. Genom att maximera alla plattformar som finns kan du lättare få lyssnare till din musik.

Bloggen

En blogg är bra för längre artiklar. Nu tänker du kanske att eftersom du är musiker och spelar, så är det inte så relevant. Men du kan nå många blivande lyssnare genom att ha en blogg med bra musikråd, längre texter och fördjupningar inom olika musikämnen. Det kommer att skapa ett mervärde för dem som söker efter den kunskapen – och troligtvis också ge dig nya lyssnare.

För att lyckas med ett band måste du tänka på det som ett företag. Det kan rent av vara klokt att gå in på bolagsverkets hemsida och skaffa ett företagsnamn – ditt bandnamn – så att ingen annan kan använda samma namn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *