Musiklärare
Musiker

Musiklärare

Om du vill jobba med musik, men samtidigt ha vanliga arbetsvillkor och fast anställning, kan du utbilda dig till musiklärare. Det saknas musiklärare, så du är garanterad jobb.

Musiklärare

Att jobba som musiklärare är ett relativt fritt lärarjobb i jämförelse med andra ämnesinriktningar. Det är också en lektion där eleverna kan få möjlighet att få vara lite mer fria och kreativa. För många elever är just bild-, musik-, slöjd- och idrottslektionerna avslappnade tillfällen utan så mycket krav som i matten eller svenskan. Du kan alltså bli en riktigt populär lärare.

Testa på

På grund av lärarbristen i Sverige kan du testa på att jobba som musiklärare över hela landet, från mindre orter som Säffle till storstäderna. Då får du möjlighet att se om det är något som kan passa dig. För att trivas som musiklärare måste du också tycka om barn och tonåringar. Det är inte alla tjugoåringar som tror att de tycker om barn och tonåringar, så även om du inte tror att du tycker om barn, kan det ändå vara klokt att testa på yrket ett tag. Det ger dig en möjlighet att dagligen arbeta med musik och leva ett kreativt liv, även om du måste hålla dig till skolplanen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *