Skapa en Youtubehit
Musik

Skapa en Youtubehit

Om du vill tjäna pengar på musik kan du skapa en Youtubehit. För att skapa en hit som slår måste du vara mycket fokuserad och planera filmen väl.

Rätt låt

Du bör satsa på en känd låt. Det kan vara en känd låt från en film eller ett band. Men tänk på att inte använda en låt som många andra använder för tillfället – då kommer din film komma långt ner på söklistan när personer söker på låten. Ett exempel på en populär och mycket använd låt är Frosts ”Let it go”. Tänk också på att använda bra ljud och kamera.

Rätt upplägg

Börja lätt med mjuk musik och en solist som sjunger. Allt eftersom låten pågår lägger du till mer instrument och sång. Använd inte hela kören på en gång. I sista refrängen kan du ha både trumpeter och en kör. Om du inte har så många musiker eller sångare att tillgå kan du använda olika program och lägga på flera slingor, så att tre personer låter som femtio sångare som sjunger tre olika stämmor.

Det finns personer som lever heltid på att vara musiker och företagare på Youtube och nätet. Om du är kreativ och driven kan du alltså leva på din musik – och arbeta hemifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *