Köpa musikinstrument på nätet
Musik

Köpa musikinstrument på nätet

Idag kan vi köpa nästan allt på nätet. Den industriella och digitala revolutionen har också gjort att många produkter blivit mycket billigare. Det gäller också musikinstrument. Vad ska du tänka på om du ska köpa ett musikinstrument på nätet?

Billigt

Du kan köpa en ny gitarr för runt tusenlappen och bli nöjd. Du kan också köpa ett e-piano som fungerar för en nybörjare för ungefär 3000 kronor. Detsamma gäller en klarinett. Om du går ut på nätet kan du också köpa en ny cello eller saxofonen för 3000-4000, men det är sällan en bra affär. Till viss del har tillverkningen av musikinstrument, liksom allt annat, blivit billigare. Men det gör inte billiga musikinstrument till bra instrument per automatik.

Dyrt

”Att köpa billigt är att köpa dyrt” är en bra devis när du ska köpa musikinstrument. Ett akustiskt musikinstrument är ett hantverk och hantverk kostar fortfarande. Det som är bra med musikinstrument är att de har ett bra andrahandsvärde, vilket innebär att köpet delvis är en ekonomiskt investering. De behöver inte köpa ett dyrt instrument som en musiker i Kungliga Filharmonikerna, men en bra huvudregel är att inte köpa ett nytt musikinstrument som kostar mindre än 7 000 kronor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *