Musik för produktivitet & motivation
Musiker

Musik för produktivitet & motivation

Att musik ger mycket glädje är det många som vet. Det är även ett utmärkt sätt att öka produktiviteten och motivationen. Den senaste teknologin har gjort det möjligt att lyssna på musik i mobilen var vi än befinner oss. Med andra ord kan du enkelt hitta motivationen oavsett om du befinner dig på jobbet, på bussen eller på gymmet. Här kan du läsa mer om hur musiken påverkar dina känslor.

Ökad produktivitet

Att vara produktiv på arbetet handlar i första hand om att arbeta smartare, inte hårdare. Forskare vid University of Miami har bevisat att musik kan ha en mycket positiv effekt på produktiviteten på en arbetsplats. Studien visade att de som lyssnade på musik när de arbetade fick bättre idéer, var mer positiva och blev klara med arbetsuppgifterna snabbare. Musik i lurarna kan öka koncentrationen under en arbetsdag vilket får de anställda att jobba bättre. Som företagare och arbetsgivare är det därför en relativt billig investering att förse sina anställda med en bra telefoni så att det kan lyssna på musik i telefonen. Hos telness.se hittar du prisvärd och pålitlig företagstelefoni utan bindningstid. Deras telefonitjänster är digitala vilket gör att de är både billiga och enkla att använda.

Ökad motivation

Musik förbättrar inte bara prestationsförmågan på arbetsplatsen utan även under träningen. Med rätt musik i lurarna tränar du bättre och mer effektivt. En forskningsstudie från Brunel University i London visar att prestationsförmågan kan förbättras med hela 15 procent om du tränar med musik i rätt takt. Testet visar även att motivationen ökade och att träningen kändes mindre ansträngande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *