Lär dig spela ett instrument
Spela ett instrument

Lär dig spela ett instrument

Att kunna spela ett instrument ger mycket glädje, utvecklar ditt intellekt och ger gemenskap. Idag är det enkelt att lära sig ett instrument, vare sig man bor i en storstad som Stockholm, ute på landet eller har en liten plånbok.

Spela

För många är musik ett stort intresse, vare sig de kan spela eller inte. Att bara lyssna till musik kan ge livet både mycket glädje och djup. Det finns många som inte tror att de kan spela ett instrument, att det är något som bara andra, de musikaliska människorna, kan. Men det är inte sant. För att bli professionell musiker måste du självklart vara mycket musikalisk, men de flesta som spelar ett musikinstrument är bara vanliga människor som tycker om ljudet och som har lärt sig att spela. Det innebär att också du kan lära dig att spela. Du bör satsa på det instrument som du drömmer om. Då kommer du att vara mycket mer motiverad, än om du börjar med ett instrument för att kompisen spelar det eller för att det finns hemma. Men då musikinstrument är tämligen dyra, kan du börja lära dig ett par ackord på gitarren i väntan på att ha råd med saxofonen.

Att lära sig ett musikinstrument

Förr i tiden var musik i mångt och mycket ett klassfråga, mer än idag. Då fanns det bara akustiska musikinstrument och marknaden var mindre. Det krävdes också att man tog privatlektioner. Musiklektioner är, och har alltid varit, dyra. Men idag finns det fler sätt att lära sig på än att bara ta musiklektioner – även om det självklart är det bästa sättet. Idag kan du helt gratis lära sig ett instrument via nätet. På YouTube finns många undervisningsfilmer som visar hur du ska spela ett instrument. Det bästa sättet att lära sig är naturligtvis genom musiklektioner hos en musiklärare, men det är bättre att köpa ett instrument och lära sig via Youtube än att inte lära sig alls. Det finns också en ekonomisk mellanform: musikplattformar på nätet. Det innebär att du blir medlem på en plattform och får tillgång till alla deras filmer, ibland också privatlärare och live-lektioner. De filmer som erbjuds i musikplattformarna är bättre än de som är gratis på Youtube. Oavsett metod är det ändå klokt att ta några lektioner med privatlärare, särskilt om du ska lära dig ett instrument som inte ger perfekt ljud från början, som ett piano. Alla kan trycka ner tangenten G och det låter som ett G på pianot. Det gäller inte en saxofon eller cello.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *