Hitta kärleken med musik och dejting
Musiker

Hitta kärleken med musik och dejting

För dig som vill träffa en ny kärlekspartner kan musik spela en oväntat stor roll i ditt sökande. Det är inte bara en konstform som väcker starka känslor och kan ackompanjera ett romantiskt möte mycket väl, det är också ett kul samtalsämne och ett stort fritidsintresse för många.

Det är också viktigt att hitta rätt dejtingsida eftersom det idag är så vanligt med onlinedejtande att det finns ett stort utbud. Du kan till exempel gå in på Hittakärleken.se för att få hjälp med att komma rätt då sidan jämför några av Sveriges största dejtingsidor och -appar. Här finns det dessutom mycket information att hämta om hur du bäst lägger upp en profil och du får tips inför dejten.

Musik som gemensamt intresse

Inför dejten är det framförallt den obekväma tystnaden som de flesta fruktar. Det här är dock inte begränsat enbart till dejter utan kan även vara ett problem inom etablerade förhållanden och enligt relationsexperter finns det strategier för att komma ur denna jobbiga situation. Det krävs dock att du förbereder dig lite genom att bygga upp en arsenal med frågor som kan få igång konversationen utan att kännas krystad. Här kan musiken bli en stor hjälp då det alltid är intressant att diskutera saker som favoritlåtar, -artister och -band, vilka konserter ni varit på eller olika minnen ni har förknippade med musik. Om ni är i samma ålder har ni förmodligen vuxit upp med samma hitlåtar och det kan bli kul att prata om pinsamma danser som inlärdes i tonåren eller vilken musiktidning som var roligast att läsa. Det kanske till och med är så att ni båda lärde er att spela vissa instrument i unga år?

Musik till dejten

Den första dejten kan också kryddas med musik för att sätta den rätta stämningen. Innan du tror att det kommer handla om att pryda hemmet med levande ljus och att sätta på Barry White är det inte alls det som menas. Nej, den första dejten bör helst ske på en neutral plats, utanför hemmet, och gärna där det sker någon form av aktivitet. En konsert är ett perfekt tillfälle då det inte kräver för mycket samtal innan och efteråt är något kul att prata om. Redan här har ett första gemensamt minne skapats, vilket kan bli mycket värdefullt för framtida möten. Ett bevisat recept på lyckade förhållanden är just att vissa hobbys och intressen delas utan att det för den delen behöver betyda att båda har exakt samma preferenser.

En annan kul och lite annorlunda aktivitet för dejten är något mer fysiskt som till exempel en danslektion eller en snabbkurs i afrikanska trummor. Här sätter musiken takten på både kroppen och dejten och vare sig det uppstår kemi eller inte är det roliga erfarenheter.

Musik till maten

Om den första dejten gått bra kan det kanske vara dags att ses på en restaurang nästa gång och då kan musiken åter bli en viktig faktor. Välj ett ställe som spelar den musik som båda tycker om eller gå till en restaurang med en viss etnicitet. De flesta gillar till exempel det italienska köket och vad kan bli mer romantiskt än att mötas till de smäktande tonerna av en canzone? Det leder dessutom smidigt in konversationen på nästa spännande samtalsämne: resor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *