Hitta ditt musikinstrumentet
Spela ett instrument

Hitta ditt musikinstrumentet

Ibland vet vi bara att vi vill spela ett musikinstrument, men är inte riktigt säkra på vilket instrument som vi vill spela. Här kommer tipsen på hur du kan ta reda på vilket som är ditt dröminstrument.

Lyssna på olika musikinstrument

Alla musikinstrument har sin charm, men det finns dock några instrument som skapar en särskild resonans inom oss. För att ta reda på vilket instrument du vill lära dig bör du lyssna på mycket musik och gärna på nätet. Då kan du också se när de spelar och de olika instrumenten kommer komma fram mer. Du kan också söka på en favoritlåt, som Springsteens Born in the US” och söka olika slags instrument som spelar just den låten, för att på så sätt höra vilket instrument som har det skönaste ljudet.

Testa

Du bör också gå till en musikaffär och testa olika musikinstrument. Det finns musikaffärer i t.ex. Umeå, Göteborg och Stockholm. Personer som jobbar i musikaffärer är ofta musikintresserade. Det är helt ok att testa olika instrument på en musikaffär och du behöver inte känna dig dum eller konstig. Du kan även be personalen om hjälp och helt enkelt förklara att du vill börja spela ett instrument, men att du inte har beslutat dig för om det är piano, gitarr eller saxofon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *